Over Leon Wolterinck

Aangenaam!
Ik ben Leon Wolterinck, eigenaar van deze hondenschool.

Als geboren en getogen Beltrummer woon ik sinds 1992 samen met Edith Abbink in Beltrum. Ondertussen is ons gezin gegroeid met twee zonen, Len en Gian. De afgelopen twintig jaar ben ik in dienst geweest bij de klompenfabriek in Beltrum, maar de laatste jaren begon het idee om een hondenschool te starten steeds meer te knagen. Maar waar moest ik beginnen?

Al sinds mijn dertiende jaar heb ik altijd honden gehad, honden die zich goed gedroegen en goed luisterden. Ik verdiepte me in de wereld van honden en, doordat mijn honden zich altijd bovengemiddeld gedroegen, dacht dat ik veel van honden wist. Dat veranderde toen we in 2013 ons gezin uitbreidden met een Amerikaanse Stafford genaamd Morris. Ik had nog nooit zo’n lieve hond gehad, maar wát een druktemaker was het.

Na veel tijd en moeite luisterde Morris redelijk naar mij, maar zijn drukke en opdringerige gedrag kreeg ik maar niet onder controle. Met andere honden en mensen was hij niet te houden. Geregeld dachten we bij ons thuis “wat moeten we hier nou mee doen?” Mijn plan om met een eigen hondenschool te beginnen kwam op losse schroeven te staan. Als je je eigen hond al niet naar behoren kunt opvoeden, hoe kun je dan ooit andere honden en mensen begeleiden in de opvoeding?

Een kennis wees mij toen op de hondenschool van Ronnie Cellarius. Hij was zelf bij Ronnie geweest met zijn nieuwe asielhondje en enorm onder de indruk van zijn kennis. Misschien kon Ronnie mij wel adviseren en helpen? Ik heb direct contact opgenomen met Ronnie, die na een goed gesprek aangaf mij te willen helpen.

Morris en ik hebben de S.O.T. cursus volgens de N.O.R.M. gevolgd bij Ronnie. Die ervaring opende mijn ogen wat betreft het opvoeden van honden en met Morris gaat het ondertussen echt top. Vervolgens heb ik met Ronnie meegelopen bij zijn hondenschool en kon ik zelf lessen gaan geven. Na flink wat lessen en een bak vol ervaring was het dan eindelijk tijd om mijn droom waar te maken met de start van Hondenschool Leon Wolterinck! Mijn eigen plek, waar ik jou mag begeleiden met puppy- en S.O.T. cursussen.

Bedankt Ronnie en zijn gezin, Mirella, Willie te Riet en natuurlijk mijn eigen gezin die me altijd gesteund hebben bij het waarmaken van mijn droom!

Morris en ik
Samen krijgen we het voor elkaar

“Leer jouw hond begrijpend leiden op een respectvolle en vanzelfsprekende manier”.

Puppy Basis

Goed om mee te beginnen

€110,- / inclusief inschrijfgeld

Puppy Plus

Nét dat beetje meer

€150,- / inclusief inschrijfgeld

Puppy Privé

Intensieve 1-op-1 begeleiding

€250,- / inclusief inschrijfgeld

S.O.T. cursus

Socialiseren, opvoeden en trainen

€110,- / inclusief inschrijfgeld

Met Leon samen zetten wij de puntjes op de ï, wat betreft onze Rottweiler..Leon stuurt zowel ons aan als baasjes en onze hond  betreft gehoorzaamheid en gedrag. We zien in korte tijd al verandering optreden. Dank je wel Leon voor je inzet voor ons.

Christian Hoitink

12-8-2021

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over de cursussen of mogelijkheden met jouw hond? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier, bel direct of kom gewoon eens langs.

Wij helpen je graag!

Adres

Grolseweg 18
7156 LC Beltrum

Contactgegevens

(+31) 6 57 24 89 88
info@leonwolterinck.nl

Trainingstijden

Iedere zaterdagochtend:

09:30 t/m 10:15 – puppycursus
10:30 t/m 11:15 – S.O.T. cursus
11:30 t/m 12:15 – S.O.T. cursus

Iedere donderdagavond:

19:30 t/m 20:15 – S.O.T. cursus
20:30 t/m 21:15 – S.O.T. cursus

Adres

Grolseweg 18
7156 LC Beltrum

Contactgegevens

(+31) 6 57 24 89 88
info@leonwolterinck.nl

Trainingstijden

Iedere zaterdagochtend:

09:30 t/m 10:15 – puppycursus
10:30 t/m 11:15 – S.O.T. cursus
11:30 t/m 12:15 – S.O.T. cursus

Iedere donderdagavond:

19:30 t/m 20:15 – S.O.T. cursus
20:30 t/m 21:15 – S.O.T. cursus

Wij genieten van de feestdagen tussen 21 december t/m 3 januari. Donderdag 4 januari gaan we weer fris van start.

Vraag vragen en aanmeldingen zijn we gewoon telefonisch te bereiken: 06 57 24 89 88.